Årsmöte 2016
Har du förslag på var vi skulle kunna ha nästa årsmöte? Hör i så fall av dig till ordförande Micke Östlund, 070 558 26 34. Planen är att hålla mötet i slutet av februari - början av mars och det får gärna vara i anslutning till någon "lustifikation" och gärna med övernattning.

Nyheter

Feed

2015-10-26

Gösta - Trästabos Figaro och jaktlyckan!

Läs om Göstas - och husses Stefans - framgångar på vildsvinsjakt. Klicka på Jakt med nivernais - Jägarberättelser 15/16 till vänster i menyn.   Mer


2015-10-09

Framgångar för Oryx (Trästabos Jonas)

Ett mail till klubben från ägaren Roger Ewander berättar att Trästobos Jonas (Oryx) har fått godkänt på anlagsprov samt tre stycken raka 1pris och ett hederspris i viltspår! Ägaren Roger Ewander har även...   Mer


2015-10-09

Ny medlemsförmån!

Medlemmar i Nivernaisklubben får 10% rabatt hos boett.com. Boett tillverkar bland annat skyddsvästar för hundar där man använder det kevlarliknande tyget twaron för att förhindra skador från vassa...   Mer


2015-10-07

Aktuellt medlemsregister

Just nu håller vi på att gå igenom medlemsregistret för klubben. En del adresser samt mailadresser skulle behöva uppdateras. Om du vet med dig att du bytt mailadress så vore jag tacksam om du mailade mig din...   Mer
Jakt i Strängnäs
Sista lördagen i September samlades jaktgruppen hos Christer Brannebo i Strängnäs för jakt på 3000 hektar stort område. Hela 21 pass-skyttar och 6 jaktsugna Nivernaishundar samlades i stugan för planering av dagens jakt.

Eftersom min hund är oerfaren fick hon följa med i koppel ut i skogen (till hennes stora förtret förstås). Första såten gick jag tillsammans med Jonas Holmström och Skilla. Skilla fick upp gris på fötterna rätt så snabbt men tyvärr drog det iväg åt ”fel” håll för pass-skyttarna, så Jonas och Jocke (Hobbe var också på samma drev) fick åka iväg och hämta.

Anders kom däremot med Dacke från andra hållet och fick själv chans att skjuta – och den chansen tog han, så en gris låg. Samtidigt försökte 2 andra grisar smita förbi en pass-skytt en bit från Dacke. Pass-skytten fällde en stor samt sköt på en årsgris som försvann i riset.

Jag åkte tillsammans med Christer B upp och hjälpte till att bära ut grisen som Anders sköt. Christer bar grisen på axeln nästan hela vägen upp till den pass-skytt som skjutit på årsgrisen.

Eftersom det var rikligt med blod på skottplatsen bestämde vi oss för att låta Jodie (min hund) försöka spåra. Vi spårade grisen genom buskar och snår ungefär 100 meter där vi hittade den död. Bra första riktiga träning för min egen hund som hon klarade galant – vilken näsa!

Sen blev det lunchgrillning och efter det såt nummer 2. Tyvärr inte så mycket gris i såten men Jacques hade gris på benen som sprang åt ”fel” håll.

Per-Åke Niska 


 

Nivernaisjakt vid Bennebol bruk

En dimmig septembermorgon samlades ett 20-tal passkyttar, nio nivernaisägare och sju jaktsugna nivernaiser vid Bennebol bruk i Uppland.
Det fanns gott om gris och passkyttarna fick höra nivernaiserna jobba och det observerades många grisar. Tyvärr gavs inga skottillfällen under morgonens första släpp.
Under det andra släppet i en ny såt sköts en stor galt för Trästabos Hobbe efter ca en halvtimmes jakt.
 

En dag som bjöd på en vacker naturupplevelse, spännande jakt och trevlig gemenskap.
Med på jakten var också en journalist så ett reportage från dagen kommer att komma i en välkänd jakttidning någon gång nästa år.


 

Grattis Trästabos Jacki!

Ett år och tre månader gammal och redan så duktig!
I juni 2015 tog Jacki sin tredje etta i viltspår och blev därmed klar
 med spårprov motsvarande champion. Sedan tidigare var han godkänd i anlagsprov. 

Ägare till Jacki är Jonas Holmström.


Grattis Hera!
 Trästabos Hera blev Sveriges första Utställnings Champion på Internationella Hundutställningen
i Köping 20150718.
Domare var Ann Carlström.
Hera har också  Viltspårs Championat 2013
Godkänt RR prov 2014
2:pris på jaktprov 2015 

Ägare: Merja Tolonen Eskilstuna, Tallfröns Kennel
 

Sveriges första jaktchampion! 

Sveriges första jaktprovschampion för drivande vildsvinshundar blev Trästabos Hobbe av rasen Griffon Nivernais.
 Tidigare under säsongen blev Hobbe dessutom viltspårschampion.

Husse Joacim Sundin har fått fram en extremt duktig hund, Hobbe har klarat av tre raka 1:a pris på lika många starter, detta bevisar att han är en utomordentlig vildsvinshund.
 

Husse Joacim Sundin har fått fram en extremt duktig hund, Hobbe har klarat av tre raka 1:a pris på lika många starter, detta bevisar att han är en utomordentlig vildsvinshund.

Nivernaisklubben har en jakthundsgrupp som åker runt till marker som behöver vildsvinshundar, även här har Hobbe visat att han är otroligt duktigt och med härliga vildsvinsdrev och kraftfullt skall har han värmt frusna passkyttar. 

Jaktprov för drivande vildsvinshundar

2015-01-17 1:a pris & SE JCH. Domare - Bertil Larsson
2015-01-07 1:a pris. Domare - Carl Berg
2014-01-18 1:a pris. Domare - Bertil Larsson

 Viltspårsprov, öppenklass
2014-07-10  SE VCH. Domare - Michael Branzell
2014-07-05 Domare - Leif Henriksson
2014-06-14 Domare - Torbjörn Lenstad

Vildsvin Hägntest
2013-11-23 GK Hägntest. Domare - Caroline Hagström

Utställning
2013-09-15 UKL: Very Good. Domare - Isolde Huber

  

Från Nivernaisklubben vill vi passa på att gratulera Joacim Sundin och hans hund Trästabos Hobbe!

Ordföranden för franska Nivernaisklubben har skickat en grattishälsning via klubbens avelsansvarig Jacques Domingez:

Bonjour Mr DOMINGUEZ.
Félicitations a cet excellent Nivernais et a son heureux propriétaire.
Merci pour cet article et les photos qui m'intéressent au plus haut point.
Amitiés
Dr Michel ROUSSEAU 


 


_________________________________________________________