Årsmöte

Nu är det dags för årsmöte! 

Den 8 - 9 April kommer vårt årsmöte att äga rum på Mamima jakt. Vi kommer förutom årsmötet ha möjlighet till både hägnträning och diplomering. Dessutom kommer vi att få intressanta föreläsningar om både vildsvin, eftersök och träning. Middag bjuds det på och naturligtvis trevligt umgänge.

För anmälan e-posta Per-Åke på perake.niska1@telia.com 

(tel. 0733-00 00 93) . Om du önskar bo kvar kan du kontakta Mamima direkt på telefon 0703-07 48 62 eller e-post michael@mamimajakt.se


VÄL MÖTT!

Nyheter

Feed

2017-04-01

Vårkurser för Nivernaisägare

Välkommen till Hållnäs hundskola och vårens kurser för Nivernais ägare! Halva priset på alla kurser samt utvärdering/träning i vildsvinhägnet för medlemmar i Griffon Nivernais klubben! Nya Vildsvin finns nu...   Mer


2017-01-10

Inbjudan till utställning på Elmia Game Fair i maj

SSDV’s första officiella utställning äger rum torsdag 25 maj 2017 
Elmia Game Fair, Jönköping. Utställningen är öppen för alla raser som ingår i SSDV (Svenska Specialklubben för Drivande...   Mer


2016-12-06

Jaktprov med din Nivernais?

Funderar du på att gå jaktprov med din Nivernais - men vet inte hur det går till, vem du ska prata med eller hur du ska göra? I Svenska Griffon Nivernaisklubben finns erfarenheterna och kunskaperna du behöver....   Mer

Stort Grattis!

Jonas Holmström och Trästabos Heidi (Skilla) till den tredje 1:an på jaktprov och Jaktchampionatet! Läs mer om Jonas jaktprov under rubriken "Jaktprov" NU ÄVEN TAGIT RR! Första drivande vildsvinshund med både championat OCH RR!

                Duktiga Nivernaiser i lyckade jakter säsongen 16/17:

                       Roger, Oryx och gris                  Helga och gris

STORT GRATTIS!

Stefan Fransson och Trästabos Figaro (Gösta) tog sitt andra RR den 2:a december 2016 

En hälsning från Nivernaisen Helga 4 år som verkar fundera över vad hon fått i knät.
I Helgas famn finns  lillmatte Celia, 3 veckor. 
Helgas ägare Mats Wallentinsson har fotat den fina stunden.

Nivernais i media!

I  tidningen Min Jakthund nr 2 2016, finns en stor artikel om vildsvinsjakt med Nivernais.
Trästabos Hobbe och Trästabos Hero visar vad de kan under en jaktdag i mitten av november 2015 på marker norr om Norrtälje.
Här nedan kan du ladda ner artikeln i pdf-form och läsa hela. Du kan också titta på bilderna nedan, men då dessa är i ett litet format kanske nedladdning är bättre. 

Artikel om Hobbe och Hero
Här kan du ladda när och läsa om Hobbe och Hero under jakten i november. Artikeln är från tidningen Min Jaktund nr 2 2016.
Vildsvinsjakt_Min Jakthund.pdf (2.93MB)
Artikel om Hobbe och Hero
Här kan du ladda när och läsa om Hobbe och Hero under jakten i november. Artikeln är från tidningen Min Jaktund nr 2 2016.
Vildsvinsjakt_Min Jakthund.pdf
(2.93MB)


Medlemsmöte 
Under medlemsmötet i Uttervik sista helgen i maj delades priser ut för bästa nivernais 2015.


Stefan Fransson (och hunden Gösta) fick pris för rådjursrenhet och för att de tillsammans tagit 3:e pris på jaktprov under 2015.
I mitten står Jonas Holmström som tillsammans med nivernaisen Scilla (Trästabos Heidi) blev Svenska mästare 2015 och nybliven innehavare av vandringspriset.
Roger Ewander ägare till Oryx som fick pris för bästa viltspår 2015:
Grattis till er alla!

_________________________________________________________