Nyheter med Nivernais!

Feed
2015-02-03

Vandringspris 2014


2015-01-05

"Grymt" i Rasbo


2015-01-03

Lyckat i Almunge


2014-12-29

En fantastisk jaktdag


2014-12-15

Spårträff i Skåne


Äldre >>


Bosjökloster 2014

Det var 6 personer och 5 hundar som representerade nivernais denna dag i augusti på Bosjökloster.  Många besökare var mycket nyfikna och hade läst allt de kunde komma över om Nivernais.
Ett stort intresse blev det bland Nivernais ägarna att dra igång olika verksamheter som spårkurser, dresyrkurser och Nivernais-träffar.
Roger, Lars och John är nu kontaktpersoner för jakthundsgruppen i Skåne. Kontaktuppgifterna till Roger och Lars hittar du under rubriken "Jaktgruppen" i vänstermenyn.

 Text och bild: Mikael Östlund

______________________________________________________________________________

 Årsmöte i Svenska Griffon Nivernaisklubben
Samma helg som Swedish Game Fair-mässan hölls på Tullgarns slott passade Nivernaisklubben på att hålla sitt årsmöte på Mälby säteri, en kort bit från mässan.
Klubben hade en monter på mässan och den var väldigt välbesökt. Många hade kommit enkom för att titta på och fråga om våra fina och duktiga hundar.

Under årsmötet delades pris ut till de mest meriterade hundarna under 2013.
Pris för RR-prov samt de två vandringsprisen delades ut.

På övre bilden till vänster syns från vänster stående Dennis Andersson, Åke Toll och Anders Henriksson. Dennis och Åke fick pris för RR-prov, Anders fick pris för både RR-prov och för att hans hund Dacke blev bästa Nivernais 2012. Sittande på knä:  Joacim Sundin som fick pris för jaktprovsetta 2013 samt Nivernaisklubbens vandringspris för Sveriges bästa Nivernais 2013.
På den undre bilden syns Merja Tolonen - med lånade Nivernaisen Scilla. Merja fick Nivernaisklubbens nyinstiftade vandringspris för viltspårchampionat 2013.

Klubben gratulerar alla vinnare till fantastiska framgångar och önskar varmt lycka till i framtiden med jakter, jaktprov och utställningar.

Fler bilder från Tullgarnsmässan och årsmötet hittar du i bildspelet här nedan. Bläddra genom att dra i högerkanten på bilden.