Nivernais i media!

http://www.minjakthund.se/

I nästa nummer av tidningen Min Jakthund - som finns i affärerna från och med 26 april - finns en stor artikel om vildsvinsjakt med Nivernais.
Trästabos Hobbe och Trästabos Hero visar vad de kan under en jaktdag i mitten av november 2015 på marker norr om Norrtälje.
Klicka på länken ovan så får du en liten teaser.

Kolla även in Min Jakthunds facebooksida så får du veta mer


 

Nyheter

Feed

2016-02-28

Nivernaisdag på Mamima den 24/4

Välkommen till en dag med hägnträning på Mamima! Träffa andra Nivernaisägare och träna din hund. Denna dag kan vi både erbjuda träning i hägn och också en chans att diplomera din hund. Anmälan till Per-Åke...   Mer


2016-02-10

Hundkurser på Hållnäs Hundskola och Vildsvninshägn

Hållnäs Hundskola erbjuder kurser i dressyr och ledarskap. Även kurs i rådjursrenhet erbjuds. Läs mer under menyraderna Medlemsinformation respektive Rådjursrenhet i vänsterspalten. Kontaktuppgifter till...   Mer


2016-02-04

Vandringspriserna

Glöm inte bort att rapportera in dina resultat på jaktprov, utställningar och spårprov till klubben. Vandringspriserna kommer att utdelas i samband med nästa medlemsmöte och består av två priser....   Mer


2015-12-19

Skilla - första Nivernaistik som klarat jaktprovsetta

Tisdagen 1/12-15 i skogarna vid Hallstaviks trakten tog Trästabos Haidi ”Skilla” sin första jaktprovsetta. Dommare för dagen var Bertil Larsson som tilldelade Skilla 31poäng. Haidi är den första tiken och...   Mer


2015-10-07

Aktuellt medlemsregister

Just nu håller vi på att gå igenom medlemsregistret för klubben. En del adresser samt mailadresser skulle behöva uppdateras. Om du vet med dig att du bytt mailadress så vore jag tacksam om du mailade mig din...   Mer
Jakt i Strängnäs

Sista lördagen i September samlades jaktgruppen hos Christer Brannebo i Strängnäs för jakt på 3000 hektar stort område. Hela 21 pass-skyttar och 6 jaktsugna Nivernaishundar samlades i stugan för planering av dagens jakt.

Eftersom min hund är oerfaren fick hon följa med i koppel ut i skogen (till hennes stora förtret förstås). Första såten gick jag tillsammans med Jonas Holmström och Skilla. Skilla fick upp gris på fötterna rätt så snabbt men tyvärr drog det iväg åt ”fel” håll för pass-skyttarna, så Jonas och Jocke (Hobbe var också på samma drev) fick åka iväg och hämta.

Anders kom däremot med Dacke från andra hållet och fick själv chans att skjuta – och den chansen tog han, så en gris låg. Samtidigt försökte 2 andra grisar smita förbi en pass-skytt en bit från Dacke. Pass-skytten fällde en stor samt sköt på en årsgris som försvann i riset.

Jag åkte tillsammans med Christer B upp och hjälpte till att bära ut grisen som Anders sköt. Christer bar grisen på axeln nästan hela vägen upp till den pass-skytt som skjutit på årsgrisen.

Eftersom det var rikligt med blod på skottplatsen bestämde vi oss för att låta Jodie (min hund) försöka spåra. Vi spårade grisen genom buskar och snår ungefär 100 meter där vi hittade den död. Bra första riktiga träning för min egen hund som hon klarade galant – vilken näsa!

Sen blev det lunchgrillning och efter det såt nummer 2. Tyvärr inte så mycket gris i såten men Jacques hade gris på benen som sprang åt ”fel” håll.

Per-Åke Niska 


 

Nivernaisjakt vid Bennebol bruk

En dimmig septembermorgon samlades ett 20-tal passkyttar, nio nivernaisägare och sju jaktsugna nivernaiser vid Bennebol bruk i Uppland.
Det fanns gott om gris och passkyttarna fick höra nivernaiserna jobba och det observerades många grisar. Tyvärr gavs inga skottillfällen under morgonens första släpp.
Under det andra släppet i en ny såt sköts en stor galt för Trästabos Hobbe efter ca en halvtimmes jakt.
 

En dag som bjöd på en vacker naturupplevelse, spännande jakt och trevlig gemenskap.
Med på jakten var också en journalist så ett reportage från dagen kommer att komma i en välkänd jakttidning någon gång nästa år.

_________________________________________________________